• Grietje Y. M. François

Naar de haaien (Dutch only)

Updated: Dec 29, 2020

young adult

Foto door Tina De Souter

SYNOPSIS:


De Lotusstraat, een residentiële straat gelegen in een uithoek van de Antwerpse Kempen, wordt op een zonnige ochtend het toneel van een wel heel bizar fenomeen: alle volwassenen zijn binnen één nacht in een winterslaap gedommeld. Niets wat hen wakker krijgt en niemand die weet hoe lang dit zal duren.

Het wordt al snel duidelijk dat heel België in de ban is van het vreemde slaapfenomeen. De situatie verplicht alle kinderen hun talenten te bundelen en een routine op te bouwen die hen moet helpen te overleven.

Voor Sanne, Koen, Imran en Svetlana, de 'straatoudsten', betekent dit dat ze voortaan de taken van hun ouders en de zorg over alle slapenden op zich nemen. En wat de overige buurtkinderen betreft, ook al dragen sommigen nog luiers: zich aanpassen is vanaf nu de enige strategie.

Als plotseling vier nieuwkomers op slinkse wijze hun regels willen opleggen, staan de ‘wakkeren’ van de Lotusstraat voor een keuze die bepalend zal zijn voor de moraal van de hele groep. Komt er een nieuwe status-quo?

Redactie: Annelies de hertog

Eindredactie: Els de Roon Hertoge

Illustraties: Manou Gijsbrechts

Typografie en zetwerk: Tine De Souter

Auteursportret: Ken Pimontel


Releasedatum: 9 november 2020


ISBN paperback 9789464079623

ISBN e-book 9789464079692 - binnenkort verkrijgbaar via de gekende online platformen


Releasedatum: 9 december 2020


ISBN audiobook 9789464079685 - binnenkort verkrijgbaar via de gekende online platformen

© 2020 novemmundi publishing

55 views0 comments